Kapcsolat

Cím: 1074 Budapest Erzsébet krt. 40-42, I./3

Tel: +36-70/355-72-25

gutenberg.intezet.iroda@gmail.com

Web: https://www.gutenberg-nyelviskola-budapest.hu

Hétfő: 9.00 - 19.00

Kedd: 9.00 - 19.00

Szerda: 9.00 - 19.00

Csütörtök: 9.00 - 19.00

Péntek: 9.00 - 19.00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

 

_________________________

Nyilvántartási száma: 57533465

Adószáma: 59490362-1-42

Statisztikai számjel: 59490362-8559-231-01

Megosztás

NÉMET NYELVTANFOLYAMOK ONLINE

ONLINE NÉMET: TANULJ A VILÁG BÁRMELY PONTJÁRÓL!

► CSOPORTOS ONLINE NÉMET NYELVTANFOLYAMOK
ÚJ! CSOPORTOS - TANTERMI ONLINE KOMBINÁLT TANFOLYAMOK*

*ha személyesen nem tudod meglátogatni valamelyik tantermi órát, online módon is kapcsolódhatsz a csoportodhoz.

► EGYÉNI ONLINE NÉMET ÓRÁK


2024.08.31-ig

100 órás online német nyelvtanfolyam

129 990 Ft helyett 109 990 Ft-tól

INGYENES eredeti tankönyvek;

MINI csoportok (átlag 6 fő);

 Német nyelvű társalgási klub

 

ONLINE NÉMET TANFOLYAMOK ADATAI

Nyelvi szintek:

  • Kezdő és újrakezdő;
  • Középhaladó-alapfokú;
  • Haladó-középfokú;
  • Felsőfok

Tankönyvek:

Német online óráinkon a Kon-Takt, Ziel német tankönyvsorozatokat használjuk, amelyek az egész világon közismertek és pl. a Goethe Institut kulturális központ tanfolyamain is ezekből tanulnak a diákok.
Ingyenes: Eredeti tankönyv + szóbeli tréning
Órarend: délelőtti és délutáni órákban


AKTUÁLIS 100 ÓRÁS NÉMET ONLINE TANFOLYAMAINK

Tanfolyam szintje Kezdési időpont Órarend Tandíj Státusz
Kezdő intenzív Júl. 15 H, K, Sz, Cs 18.00-21.00 109 990 Ft/ 100 óra JELENTKEZEM
Kezdő félintenzív Szept. 10 K, Cs 18.00-21.00 109 990 Ft/ 100 óra JELENTKEZEM
Haladó félintenzív Okt. 21 H, Sz 18.00-21.00 109 990 Ft/ 100 óra JELENTKEZEM

 

HOGYAN LEHETSZ A DIÁKUNK?

Ha már tanultál németet, végezd el a nyelvszintfelmérést.
Küldd be a jelentkezési lapot. Vedd át a tankönyvet az irodánkban.
Válassz megfelelő kezdési dátumú csoportot. Fizesd be az előleget (10 000 Ft) vagy tanfolyam teljes díját. Máris a diákunk vagy és megkezdheted a tanulást!

 

Német tanfolyamainkon alkalmazott tankönyvek Német online szintfelmérő teszt Német kommunikációs tréning
Az online német tanfolyamaink résztvevői ingyen kapják az adott kurzushoz tartozó tankönyveket.

A kurzus díjának befizetésétől kezdve a könyv a tiéd - a tanfolyam végén nem kell visszaadnod!

Ha szeretnéd tudni, hogy milyen német tankönyveket használunk a tanfolyamainkon, kattints IDE!

Ezzel a teszttel A1 szinttől C1 szintig fel tudod mérni a német nyelvtudásodat. A teszt végén pedig neked megfelelő továbbtanulási javaslatokat is kapsz!

A teszt megkezdéséhez kattints IDE!

Német nyelvű társalgási klub.

A szóbeli tréningek során a német kultúrával is megismerkedhetsz, s közben a való életben használatos szókapcsolatokra fókuszálhatsz, mely rengeteg magolástól ment meg. TOVÁBB...

C2

MIT JELENTENEK A NYELVI SZINTEK?

C1
B2
B1
A2
A1

A legismertebb nyelvtudás referencia értékeket a Közös Európai Referenciakeret kapcsán ismerjük.

Ezek az A1, A2, B1, B2, C1 és C2-es nyelvi szintre utaló kifejezések, amelyekkel gyakran találkozol, ha például egyetemre jelentkezel, az önéletrajzodat írod vagy beiratkozol egy nyelvi kurzusra. Ezt a rendszert az Európa Tanács dolgozta ki abból a célból, hogy a nyelvtudás szintjét egyértelműen meghatározhatóvá tegye minden európai országban.

Mi is ezt a besorolást használjuk a tanfolyamainkra jelentkező diákok nyelvtudás szintjeinek megállapításakor.

Ha a beszédkészséget nézzük, így tudjuk bemutatni a szinteket:


I. Alapszintű nyelvhasználó

A1 nyelvtudás = Minimumszint – A tanuló nyelvtudása ezen a szinten elégséges egyszerű kapcsolatteremtéshez, ha a másik beszélő hajlandó lassabban beszélni, és egyszerű szavakat használni, illetve segíteni a mondanivaló megformálását. A1 nyelvi szinten a tanuló a mindennapi teendők kifejezésére szolgáló egyszerűbb kérdéseket fel tudja tenni, lakhelyét és családját, illetve barátait is képes bemutatni rövidebb mondatok segítségével.

A2 nyelvtudás = Alapszint – Begyakorlott szituációkban egyszerű és direkt módon kommunikál hétköznapi dolgokról. Rövid információcsere akkor is megtörténhet, ha a tanuló egyébiránt nem mindent ért az elhangzottakból ahhoz, hogy megszakítás nélkül, aktívan szerepet vállaljon a beszédben. Egyszerű mondatokkal tud beszélni nem csak családjáról, de tanulmányairól, korábbi szakmai tevékenységéről, életkörülményeiről is tud értesíteni. Egy A2 nyelvi szinten lévő tanuló továbbá képes röviden érvelni és bemutatni az elképzeléseit.

II. Önálló nyelvhasználó

B1 nyelvi szint = Küszöbszint – Utazás során felmerülő helyzetekben a legtöbb esetben tud érvényesülni. B1-es nyelvtudással a tanulóhoz közel álló témákról folytatott beszélgetésbe előkészület hiányában is be tud csatlakozni. Tömören, könnyebb nyelvi kifejezésekkel tud beszámolni tervekről, elképzelésekről és célkitűzésekről. Képes kevésbé összetett nyelvi szerkezetekkel megindokolni érveit, megmagyarázni a véleményét.

B2 nyelvi szint = Középszint – Egy anyanyelvi beszélővel is könnyed, folyamatos információcserét tud folytatni. B2-es nyelvtudás esetén a tanuló aktívan belefolyik általa ismert témákról szóló beszélgetésekbe, és meg is tudja indokolni álláspontját. Érthetően és részletekbe menően tudja kommunikálni mondanivalóját a saját érdeklődési körébe tartozó témákban. Képes úgy elemezni egy témakört, hogy részletezi az eltérő opciók előnyeit és hátrányait is.

III. Mesterfokú nyelvhasználó

C1 nyelvi szint = Haladó – Folyamatosan és gördülékenyen fejezi ki önmagát, csak ritkán akad el. A nyelvet könnyedén és hatékonyan tudja használni társadalmi és szakmai kapcsolatokban egyaránt. Gondolatait, véleményét pontosan tudja kifejteni. Érthetően és részletesen képes elmagyarázni dolgokat, más témaköröket is be tud vonni. C1-es nyelvi szint esetén a tanuló képes majdnem kifogástalanul elemezni, és megfelelően lezárni egy gondolatmenetet.

C2 nyelvi szint = Mesterfok – Erőfeszítés nélkül részt tud venni bármilyen beszélgetésben. Bátran használ sajátos kifejezéseket és eltérő nyelvi fordulatokat. Zökkenőmentesen, szépen és árnyaltan tud fogalmazni, az elakadás – ha ritkán mégis megtörténne – észre sem vehető. Érthetően és folyamatosan képes beszélni a nyelvet, stílusát a helyzet szerint alakítja, továbbá logikusan és strukturáltan képes beszélni.

Ebből tehát már láthatod, hogy alapvetően 6 szintet különböztet meg a Közös Európai Referenciakeret (KER), ugyanakkor a két leggyakoribb szint, amelyen nyelvvizsgáznak a nyelvtanulók a B2, illetve a C1-es szint.

A Közös Európai Referenciakerettel kapcsolatosan azonban van egy rendkívül gyakori félreértés, miszerint a B1-es nyelvvizsgára sokan azt hiszik, hogy már középfoknak feleltethető meg. Nos, ez valójában nem igaz, hiszen a következőképpen alakul a nyelvhasználók szintje és az ehhez illesztett KER referenciaszint:

Nyelvvizsga szintek: B1 – Alapfok; B2 – Középfok; C1 – Felsőfok

 

A NÉMET ONLINE ÓRÁK A ZOOM PLATFORMON ZAJLANAK

Ez a platform lehetővé teszi a német nyelv tanulását, mintha az osztályteremben lennél.
  • a tanár látja az összes diákot;
  • hagyományos tábla helyett  interaktív táblát használ;
  • a tanár hasznos anyagokat, jegyzeteket, videókat, vagy az órákhoz kötődő linkeket oszt meg;
  • szinte bármely okoseszköz segítségével be tudsz csatlakozni az órákra.

HA TUDNI SZERETNÉD, HOGY MILYEN SZINTŰ A NÉMET TUDÁSOD

MI A KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING?

A német nyelvű kommunikációs tréning nem csupán tanulás, hanem a nyelvgyakorlás különleges formája, élénk, informális atmoszférában. A tréning fő célja a nyelvi akadályok leküzdése, a nyelvtan gyakorlati alkalmazása, a német élőbeszédben előforduló kifejezések, közmondások és mondások megismerése.

A szóbeli tréning van a valós körülményekhez a legközelebb, mert a diákok az órákon különböző emberekkel kommunikálnak. Az osztályteremben megosztják élettapasztalataikat és aktuális témákról beszélgetnek.

Mindenkinek lehetősége van részt venni olyan tematikus órákon is, amelyek nem csak Németország, hanem más német nyelvű országok kultúrájáról, hagyományairól szólnak.

A Gutenberg Intézet tréningjein megismerkedhetsz német filmekkel és színművészeti alkotásokkal is.
A hallgatók improvizálnak, híres szerzők játékát tanulmányozzák, saját alkotásokat készítenek és forgatókönyveket írnak, megtanulják a mesemondás művészetét és különféle nyelvi játékokban vesznek részt.

NÉMET TANFOLYAM TEMATIKA

Einstieg (A0➟ A1)

 

EZEKET A TANKÖNYVEKET INGYENESEN ADJUKAz online oktatás során nincsenek alacsony létszám hiányában elmaradtó tanfolyamok.

Német online óráinkon a Kon-Takt, Ziel német tankönyvsorozatokat használjuk, amelyek az egész világon közismertek és pl. a Német kulturális központ tanfolyamain is ezekből tanulnak a diákok.

A diákok az órákon Zoom alkalmazás segítségével vesznek részt. Az órákat tartó tanár valós időben látható a képernyőn, az órán a tanár és a diák hallja és látja egymást.

GYAKORI KÉRDÉSEK NYELVTANFOLYAMAINKRÓL

Meddig lehet jelentkezni az adott nyelvtanfolyamra? Mi történik, ha nem tudok részt venni egy órán? Tudom-e pótolni? Mikor kapjuk a tankönyvet?
A nyelvtanfolyam indulása előtt legkésőbb egy héttel várjuk a jelentkezéseket. Ha úgy döntettél, hogy szeretnél részt venni a kurzuson, akkor érdemes minél hamarabb leadni a jelentkezésed, mert lehet, hogy betelik a csoport létszáma. Minden hallgatónknak óra után megküldjük az óra felvételét. Ezen kívül, ha van más azonos szinten futó tanfolyamunk, az órát ott is pótolhatod.


A tankönyvet a tanfolyami díj befizetése után fogod megkapni. Nálunk az eredeti tankönyveket teljesen ingyenesen kapod meg.
Van-e lehetőség részletfizetésre? Csatlakozhatok később is a tanfolyamhoz? Mit jelentenek az A1-C2 nyelvi szintek?
Igen, van lehetőség részletfizetésre. A tandíj első részét egy héttel a tanfolyam megkezdése előtt kell befizetni. A második részt a tanfolyam második felének megkezdése előtt egy héttel. Igen, ez lehetséges. Ebben az esetben felzárkóztató órákat szervezünk neked, hogy elérd a csoportod szintjét. Ezután már együtt haladtok tovább. Mit várható el egy bizonyos szinten álló nyelvtanulótól, miben különböznek a nyelvtudás szintek? Lásd kis összefoglalónkat ITT.

 

JELENTKEZÉSI LAP NÉMET NYELVTANFOLYAMRA

Jelentkező személyes adatai

Vezeték- és keresztnév *:
Lakcim *:
Telefonszám *:
E-mail cím *:
Melyik tanfolyamra szeretnéd jelentkezni? *:
Hogyan szeretnél tanulni? *:


Fizetési mód *:
Egyéb megjegyzés:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Itt vagyunk


Cím:

1074 Budapest Erzsébet krt. 40-42, I./3

Nyitvatartás:

Hétfő: 9.00 - 19.00

Kedd: 9.00 - 19.00

Szerda: 9.00 - 19.00

Csütörtök: 9.00 - 19.00

Péntek: 9.00 - 19.00

Szombat, vasárnap: zárva

Telefonszám: +36-70/355-72-25

BKK megállók a közelben

6/4 villamos; 70 troli, 78 troli, 74 troli, 2M, 1M

E-mail cím: iroda@gutenberg-nyelviskola-budapest.hu