Kapcsolat

Cím: 1074 Budapest Erzsébet krt. 40-42, I./3

Tel: +36-70/355-72-25

gutenberg.intezet.iroda@gmail.com

Web: https://www.gutenberg-nyelviskola-budapest.hu

Hétfő: 9.00 - 19.00

Kedd: 9.00 - 19.00

Szerda: 9.00 - 19.00

Csütörtök: 9.00 - 19.00

Péntek: 9.00 - 19.00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

 

_________________________

Nyilvántartási száma: 57533465

Adószáma: 59490362-1-42

Statisztikai számjel: 59490362-8559-231-01

Megosztás

Francia ösztöndíj

Gutenberg Kulturális Intézet és Nyelviskola, Budapest. Továbbtanulás Franciaországban.

Mester és mérnökképzési ösztöndíjak- franciaországi mesterképzésekre, mérnökképző intézményekbe egy tanévre szóló ösztöndíjak.

A Mester és mérnökképzési ösztöndíjak fedezik: az egyetemek (állami) beiratkozási díját, a franciaországi TB-t, a havi megélhetést, szükség esetén a franciaországi tanulmányok  indulás előtti francia nyelvtanfolyamot (ha a francia nyelvtudás nem volt követelmény), utazási támogatást (a Tempus Közalapítvány biztosítja), az ösztöndíjat Campus France általi segítségnyújtást, a tanulmányok figyelemmel követését, bizonyos esetekben képzési költséget.

Jelentkezési idő: minden évben november 1-tól - február 28-ig. Vizsgabizottság előtti bemutatkozás időpontja: március - április. Minden egyéb kérdés tekintetében, kérjük, érdeklődjön az intézmények honlapjain (Campus France Mester és mernöki képzések).

Jelentkezés feltételei- magyar állampolgárság, 30 éves alatti életkor, a hallgató utolsó éves vagy magyar egyetemi vagy főiskolai diplomával rendelkezik. Pályázati anyagot papir formában kell kitölteni és elküldeni ill. leadni a Francia Intézetben, a CampusFrance Irodában.

Jelentkezési lap Érettségi Diploma Az utolsó 4 félévi osztályzatok Ajánlólevél

Motivációs levél

Tanulmányi terv

Szakmai terv

Születési anyakönyvi kivonat

 

Doktori ösztöndíjak- az  ösztöndíjak 15 hónapra szólnak, ami 3 év alatt kell teljesíteni. A hallgatónak is  a francia, is a magyar egyetemre  be kell iratkoznia és felváltva tartózkodnia Franciaországban és Magyarországon.


Gutenberg Kulturális Intézet és Nyelviskola, Budapest. Továbbtanulás Franciaországban.

A doktori ösztöndíjak fedezik: az egyetemek (állami) beiratkozási díját, a franciaországi TB-t, a havi megélhetést, szükség esetén a franciaországi tanulmányok  indulás előtti francia nyelvtanfolyamot (ha a francia nyelvtudás nem volt követelmény), utazási támogatást (a Tempus Közalapítvány biztosítja), az ösztöndíjat Campus France általi segítségnyújtást, a tanulmányok figyelemmel követését, bizonyos esetekben képzési költséget.

Jelentkezési idő: minden évben november 1-tól - február 28-ig. Vizsgabizottság előtti bemutatkozás időpontja: március - április. Minden egyéb kérdés tekintetében, kérjük, érdeklődjön az intézmények honlapjain (Campus France Mester és mérnöki képzések).

Jelentkezés feltételei- magyar állampolgárság, 35 éves alatti életkor, a hallgató jó egyetemi eredményekkel és francia fogadó tanárral rendelkezik, már beiratkozott egy magyarországi doktori iskolába vagy beiratkozása folyamatban van, Pályázati anyagot papír formában kell kitölteni és elküldeni ill. leadni a Francia Intézetben, a CampusFrance Irodában.

Jelentkezési lap Diploma Az utolsó 4 félévi osztályzatok Ajánlólevél

Önéletrajz

Közös témavezetésről és  irányításról szóló

Kutatási terv

Születési anyakönyvi kivonat

 

Nyelvi és pedagógia tanulmányi  ösztöndíjak- jelenlegi és jövőbeli franciatanároknak egy hónapra szóló ösztöndíjak.

Az utazás támogatást a Tempus Közalapítvány biztosítja. 

Jelentkezési idő: minden évben november 1-től január 31-ig a magyarországi Francia Nagykövetség Ösztöndíj Irodájában.

Jelentkezés feltételei- magyar állampolgárság, magyar tanárképző főiskolán vagy egyetemen tanuló utolsó éves francia szakos diákok, magyar általános iskolákban és középiskolákban oktató franciatanárok.

 

Továbbképzési és magas szintű kutatói ösztöndíjak- az ösztöndíjak egy hónapra szólnak, magyar-francia oktatási, tudományos vagy technikai együttműködési csereprogram keretében.

Gutenberg Kulturális Intézet és Nyelviskola, Budapest. Továbbtanulás Franciaországban.

A továbbképzési ösztöndíjak fedezik: a franciaországi TB-t, a havi megélhetést, szükség esetén a franciaországi tanulmányok indulás előtti francia nyelvtanfolyamot (ha a francia nyelvtudás nem volt követelmény), utazási támogatást (a Tempus Közalapítvány biztosítja), az ösztöndíjat Campus France általi fogadtatást és segítségnyújtást, a tanulmányok figyelemmel követését, bizonyos esetekben képzési költséget.

Jelentkezési idő: február 28 a márciusi elbírálához. Vizsgabizottság előtti bemutatkozás időpontja: március - április. Minden egyéb kérdés tekintetében, kérjük, érdeklődjön az intézmények honlapjain (Campus France Mester és mérnöki képzések).

Jelentkezés feltételei- magyar állampolgárság, egy egyetemi, tudományos együttműködési francia-magyar programban résztvevő oktató, illetve kutató, egy francia kutatási laboratórium fogadó levelével és a franciaországi tevékenységeit meghatározó dokumentummal rendelkező doktorandusz.

Jelentkezési lap Diploma Ajánlólevél

Motivációs levél

Kutatási terv

Ajánlólevél

A francia  laboratóriumának  fogadólevele

Ha van, tervezett együttműködés a magyar-francia csoport között

 

Gutenberg Kulturális Intézet és Nyelviskola, Budapest. Továbbtanulás Franciaországban.

Egyéb franciaországi ösztöndíjak: